Even voorstellen.......

12 januari 2024 21:57

Even voorstellen.......

Hallo deelnemers en sponsors,

Ik ben Tim en stel me in deze blog #1 even aan jullie voor.

Aanleiding om mee te doen

Vorig jaar heb ik voor de eerste keer meegefietst met de Tour de Pancreas en dat was zo’n geweldig mooi evenement dat ik ook dit jaar weer mee wil doen. Voor ons (mijn partner fietste toen ook mee) was het belangrijk om veel geld op te halen voor verder onderzoek naar een betere behandeling van pancreaskanker. Mijn persoonlijke motivatie was dat een goede vriend van mij, Frank, die ik al kende op de lagere school, een jaar daarvoor was overleden aan deze vreselijke ziekte. Hij heeft, tot aan zijn overlijden, veel te danken gehad aan de behandelingen van Casper van Eijck. Omdat hij Caspers “Stichting Overleven met Alvleesklierkanker” van harte ondersteunde wilde ik daar ook een bijdrage aan leveren. En via de fondsenwerving van “Support Casper” kwam ik bij de Tour de Pancreas terecht. Sinds 2010 is voor mij het fietsen in de bergen voor goede doelen heel belangrijk geworden (daarover later meer) en een berg als de Mt. Ventoux bleef sindsdien als een ultieme uitdaging in mijn achterhoofd zitten. Wat was er mooier dan met een actie voor het goede doel óók je persoonlijke doel te bereiken? En de editie van 2023 smaakte naar méér…!

Over mezelf
Ik ben een gepensioneerd bouwprojectmanager, 69 jaar, en woon samen met mijn partner Maaike in Utrecht. Ik heb samen met Maaike veel fietsvakanties in Europa gedaan. Daar is toen mijn liefde voor het fietsen in de bergen ontstaan.

Na een hersenbloeding en revalidatie in 2010 lukte dit soort fietsvakanties met bepakking helaas niet meer. Wel heb ik in de jaren daarna mee kunnen doen met Fietsenvoor.nl, een kleinschalig fietsevenement voor het goede doel op de Col de la Colombière. Ik heb toen mooie sponsorbijdragen kunnen leveren aan De Hoogstraat Revalidatie, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, en de Parkinsonvereniging. Bij die beklimmingen, en ook bij die op de Mt. Ventoux, had ik nog wel te maken met de restverschijnselen van mijn verlamming. Mijn linkerkant heeft bijvoorbeeld nog maar 10% van de kracht die ik rechts heb. Toch hoop ik met voldoende rustpauzes, langzaam maar gestaag doordieselen, en een flinke dosis vastberadenheid de top al fietsend te bereiken. 

Hopelijk zie ik jullie op de Mt. Ventoux of anders op mijn sponsorlijst :-).
Hartelijke fietsgroet,
Tim